BLR-PEC-SLD-03-F01
BLR-PEC-SLD-03-F01

Anglické muffiny

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  ,

Březen 30, 2015

0.0
  • Příprava: 30 min.
  • Vaření: 20 min.
  • 30 min.

    20 min.

    50 min.

Ingredience

1 a 1/3 hrnku teplé vody 40°C

1 lžička cukru

1 lžíce droždí

2 a 1/4 hrnku bezlepkové mouky

1 a 1/4 hrnku pohankové mouky

1/3 hrnku sušeného mléka

1 lžička soli

špetka xantanové gumy

6 lžic rostlinného tuku (margarínu)

3 lžíce medu

1 vejce

Postup přípravy

v malé misce smíchejte 1/3 hrnku vody, cukr a droždí. Nechte droždí aby začalo fungovat.

V mícící míse řádně smíchejte bezlepkovou mouku, pohankovou mouku, sůl a xantanovou gumu. Potom přidejte rostlinný tuk a míchejte dokuď nebude tuk naprosto vmíchaný do směsi.

Dále přidejte med,vejce a rozpuštěné droždí. Poté důkladně míchejte a pomalu přidávejte další vodu, dokuď nebude směs mít konzistenci hutného těsta na muffiny.

Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte si formy na muffiny, lehce vysypte moukou a vlejte (např. pomocí lžíce) do nich vhodné množství těsta. Poté je nechte 15 minut odležet.

Nachystané a naplněné mformy n muffiny dejte na pečící plech a pečte po dobu 10 minut.

Potom opatrně formičky otočte dnem vzhůru, aby jste zabránily jejich “narostení” nad výšku formičky a zároveň získali hezký “pukovirý” tvar.

Po otočení dopečte dalších 10-15 minut. A je hotovo.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.