IMG_8643
IMG_8643

Arašídové sušenky

Od Ondrej Vaculik  

Červenec 18, 2016

0.0
  • Příprava: 20 min.
  • Vaření: 12 min.
  • 20 min.

    12 min.

    32 min.

Ingredience

150 g bezlepkové směsi RUMINI Universal

1/2 lžičky soli

1 lžičku prášku do pečiva

70 g másla

70 g arašídového másla

70 g krystalového cukru

70 g přírodního krupicového cukru

1 sáček vanilinového cukru

1 vejce

Postup přípravy

1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.

2. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.

3. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.

Bezlepkovou směs RUMINI Universal můžete lehce a pohodlně zakoupit na našem e-shopu:
http://eshop.vsebezlepku.cz/bezlepkove-smesi/rumini-universal-1kg/

00:00