BLR-PRI-01-F1
BLR-PRI-01-F1

Aromatická kokosová řýže

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  

Duben 1, 2015

0.0
  • Příprava: 15 min.
  • Vaření: 45 min.
  • 15 min.

    45 min.

    1 hod.

Ingredience

3 lžíce přepuštěného másla

1 hrnek najemno nakrájené cibule

1 stroužek česneku

1 a 1/4 lžičky soli

1/8 lžičky kajenského pepře

2 hrnky rýže nasmati

1/2 hrnku strouhaného, neslazeného kokosu

2 neslazeného kokosového mléka \* - 1 a 3/4 hrnku vody

3 tobolky kardamonu

5 celých hřebíčků

1 kousek zázvoru

Postup přípravy

Zahřejte na středním plamenu přepuštěné máslo, přidejte cibuli a posmažte ji dokuď nezezlázne (8-10 minut).

Přidejte česnek, kajenský pepř a sůl a další minutku posmažte.

Nasypte do směsi rýži, promíchejte a 3 minutky za občasného míchání posmažte.

Přidejte strouhaný kokos a kokosové mléko a vodu do směsi a zamíchejte.

Přidejte kardamon, hřebíček a zázvor.

Zvyšte teplotu a priveďte směs k varu. Poté snižte teplotu a nechte povařit 15 minut.

Sundejte z hořáku a nechejte rýži pomalu dojít. Nakonec odstraňte z rýře kardamon, hřebíček a zázvor.

* pokuď nemáte přístup k neslazenému kokosovému mléku, přidejte 1 hrnek strouhaného kokosu do 4 hrnků vody, přiveďte k varu, zakryjte, nechejte 15-20 minut odležet a potom zceďte. Tento vývar můžete potom použít místo kokosového mléka a vody pro tento recept.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.