BLR-PEC-SLN-02-F01
BLR-PEC-SLN-02-F01

Bezlepkové bagely

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  ,

Březen 30, 2015

0.0
  • Příprava: 10 min.
  • Vaření: 20 min.
  • 10 min.

    20 min.

    30 min.

Ingredience

2/3 hrnku teplého mléka

2 lžíce droždí

2 lžičky cukru

2 vejce

1 hrnek bramborového škrobu

1 a 1/2 hrnku kukuřičného škrobu

1/2 lžíce sody

2 lžičky kypřícího prášku

2 lžičky xantanové gumy

1 lžička soli

1/2 lžíce jablečného octa

Postup přípravy

Dejte předehřát troubu na 190°C. Nalijte do hrnce vodu, osolte, umistěte na plotnu a nechejte přijít k varu.

Ve velké míse smíchejte mléko, droždí a cukr.

Dobře promíchejte aby se rozpustilo droždí. Vmíchejte vejce.

Přidejte zbývající ingredience.

Pořádně vše promíchejte, dokuď nebude směs naprosto hladká. ROzdělte těsto na 6 placek.

Uprostřed každé placky udělejte prsem dostatečně velkou díru (těsto trochu nabude při vaření a pečení).

Opatrně vložte bagely do vroucí osolené vody na zhruba jednu minutu.

Vyjměte bagely z vody a dejte je na pekáč s pečícím papírem.

Vložte bagely do trouby a pečte po dobu 15-20 minut dozlatova až mírně hněda.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.