BLR-PEC-SLD-01-F01
BLR-PEC-SLD-01-F01

Bezlepkové grahamové sušenky

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  ,

Březen 30, 2015

0.0
  • Příprava: 30 min.
  • Vaření: 30 min.
  • 30 min.

    30 min.

    1 hod.

Ingredience

2 hrnky bezlepkové mouky (nejlépe 1 díl hrachové, 1 díl tapiokové a jeden díl kukuřičného škrobu)

1/4 hrnku rýžové mouky

1/2 hrnku třtinového cukru

1 a 3/4 lžičky skořice

1 lžička kypřícího prášku

1/2 lžičky sody

1/2 lžičky xantanové gumy

1/2 lžičky soli

7 lžic másla

3 lžíce studené vody

3 lžíce medu

1 lžička vanilky

cukr dle chuti

Postup přípravy

Ve velké míse spolu smíchejte mouky, cukr, skořici, kypřící prášek, xantanovou gumu, sodu a sůl.

Nastrouhejte máslo na velkém struhadle. a přidejte do mísy, Přidejte zároveň i studenou vodu, med a vanilku. Vymíchejte těsto, které se nebude lepit, pokuď bude těsto moc suché přidejte více vody.

Předehřejte troubu na 160°C.

Připravte si plech na pečení, vymažte jej nebo použijte pečící papír.

Rozválejte těsto na tloušťku zhruba 3-4 mm. Podsypávejte rýžovou moukou aby se vám těsto nepřilepilo. Po rozválení rozdělte těsto na obdélníčky ve velikosti zhrruba 4x6 cm. Potom je ještě lehce po povrchu popíchejte vidličkou pro lepší vzhled.


Potom naskládejte na plechy a pečte po dobu asi 20 minut dokuď nebudou dozlatova a dostatečně tvrdé.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.