10930091_908690172496438_1097743774807915130_n
10930091_908690172496438_1097743774807915130_n

Bezlepkové hrnkové knedle

Od Lucie Obrdlikova  

Květen 30, 2015

0.0

Ingredience

300 g Jizerky

1 celé vejce

hrst burizonu (na kostičky housku)

250 ml teplé vody

1 lžička cukru

10-20 g droždí

olej

sůl

Postup přípravy

Hrnky vymažeme olejem až po vrch.

Do mísy dáme mouku,vejce,burizony a špetku soli.

V malém kastrůlku rozmícháme teplou vodu se lžící a cukru a droždí.(droždí se musí rozpustit),poté přidáme k ostatním surovinám.

Vše důkladně promícháme(těsto dost lepivé)

Lžící namočenou ve vodě dáváme těsto do hrnků.

Po naplnění těsto rukou(potřenou olejem)důkladně stlačíme a necháme 20 min kynout.

Do hrnce dáme vodu a dáme vařit.

Jakmile začne voda vřít,tak vložíme hrnky(voda do 3/4 hrnku)

Vaříme cca 15 min.

Knedle vyklepeme z hrnků ještě teplé.

00:00