11072054_943948632303925_8852447212963985508_n
11072054_943948632303925_8852447212963985508_n

Bezlepkové koláčky s drobenkou

Od Lucie Obrdlikova  

Květen 30, 2015

0.0

Ingredience

Těsto:

200 g Jizerky (zlaté)

50 g práškového cukru

10 g kvasnic

50 g másla

5 g soli

1 vejce nebo 2 lžíce vody

1 dl vlažné vody nebo mléka

Drobenka:

2 lžíce Jizerky

1 lžíce moučkového cukru

30 g másla

Postup přípravy

Droždí rozpustíme s vodou,přidáme lžičku cukru,Jizerky.

Ostatní ingredience smícháme v míse,přidáme kvásek,důkladně promícháme,přilijeme rozpuštěné máslo a hnětáme těsto.

Necháme těsto cca 5 min odpočinout.

Pokud těsto lepí přidáme trochu mouky.

Těsto rozdělíme na 12-16 ks/spíše menší.

Vytvarujeme placičky,promáčkneme na středu skleničkou/místo na nápln.

Koláčky dáme kynout do vlažné trouby(asi na 40 min)

Po nakynutí znova promáčkneme,přidáme nápln,okraje potřeme mlékem.

Posypeme drobenkou a necháme trochu nakynout.

Pečeme na 150 stupnu 15-20 min.

00:00