BLR-PEC-SLN-03-F01
BLR-PEC-SLN-03-F01

Bezlepkové preclíky

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  ,

Březen 30, 2015

0.0
  • Příprava: 20 min.
  • Vaření: 10 min.
  • 20 min.

    10 min.

    30 min.

Ingredience

1 lžíce droždí

1/8 hrnku teplé vody (40°C)

1 a 1/3 hrnku teplé vody

1/2 hrnku třtinového cukru

5 hrnků bezlepkové směsi na přečení

2-4 lžíce sody

sůl na dochucení

Postup přípravy

Rozpusťte droždí v 1/8 hrnku vody.

Potom je v míse smíchejte společně s ostatní vodu, třtinovým cukrem a moukou.

Vytvožte z této směsi těsto. Hněťte dokuď nebude hladké a elastické.

Z těsta vytvořte válečky které ztvarujte do klasického tvaru preclíku.

Troubu předehřejte na 250°C.

Naplňte hlubší pánev vodou do které přisypte sodu (2 lčíce na každý hrnek vody), rozmíchejte a přiveďte k varu.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.