IMG_0357
IMG_0357

Bezlepkové špagety s tomatovou omáčkou

IMG_0092Od Simona Nedomova  

Květen 27, 2015

0.0
  • Příprava: 10 min.
  • Vaření: 20 min.
  • 10 min.

    20 min.

    30 min.

Ingredience

bezlepkové špagety

olej

špetka soli

Na tomatovou omáčku:

1 cibule střední velikosti

2 stroužky česneku

kečup bez lepku ( např.Felix - Vitana)

1 hrnek vody

12 cherry rajčat

K tomu:

plechovka hrášku

jarní cibulka

sýr

Postup přípravy

Do vroucí osolené vody s kapkou oleje dáme bezlepkové špagety a vaříme all dente. (Délka vaření podle druhu špaget.)

Na omáčku si ze všeho nejdříve spaříme cherry rajčata( jsou lepší bez šlupky). Nakrájíme si cibuli na malé kousky a dáme osmahnout na pánvičku. Až je cibulka mírně dozlatova, přidáme nastrouhané stroužky česneku, spařená cherry rajčata bez šlupky a podlijeme hrnkem vlažné vody. Přidáme asi 5 lžic kečupu, klidně i více, jak kdo má rád. Vše zamícháme a cca 2 minuty necháme přikryté poklicí dusit.

Rajčátka vařečkou rozmáčkneme, aby byla na menší kousky a ještě jednou promícháme. Ochutnáme a případně ochutíme kořením dle chuti. Komu se bude zdát omáčka kyselá, může přidat kečup. Poté odstavíme z plotny a omáčka je hotová.

Špagety podáváme přelité tomatovou omáčkou, můžeme navíc posypat nastrouhaným sýrem a nasekanou jarní cibulkou. Velmi dobrý je k tomu sterilovaný hrášek.

00:00