_DSC1538
_DSC1538

Bezlepkové věnečky

Od Tereza Rusnakova  

Květen 26, 2016

0.0
  • Příprava: 40 min.
  • Vaření: 20 min.
  • 40 min.

    20 min.

    1 hod.

Ingredience

Těsto:

140g bezlepkové směsi RUMINI Universal

90g ztužený tuk (máslo nebo Hera)

250ml vody

špetka soli

4ks vejce

Krém:

3ks vanilkový cukr

150g másla

500ml mléka

120g cukr krupice

2ks vanilkový puding

4 lžíce rumu

Poleva:

1 lžíce rumu

2 lžíce horkého mléka

150g cukru moučka

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu se špetkou soli a tukem.

Když voda začne vřít a tuk je rozpuštěný, přidáme mouku a za stálého míchání 5 minut povaříme.

Těsto necháme za občasného míchání vychladnout.

Po vychladnutí postupně zašleháváme jedno vejce po druhém.

Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další.

Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení. Na plech dáme pečící papír a vytváříme věnečky.

Pečeme na 180°C asi 20 minut. Věnečky necháme vychladnout.

Zatím, co věnečky chladnou, připravíme si krém.

Nejprve necháme změknout máslo.

Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout.

Do změklého másla postupně zašleháváme puding. Podle chuti můžeme přidat rum.

Vychlazené věnečky rozrojíme na půl (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem.

Polevu si připravíme tak, že

cukr, rum a horké mléko třeme asi 10 minut v misce.

Polevou pak věnečky přeléváme.

Necháme je vychladit a můžeme podávat.

Bezlepkovou směs RUMINI Universal můžete lehce a pohodlně zakoupit na našem e-shopu:
http://eshop.vsebezlepku.cz/bezlepkove-smesi/rumini-universal-1kg/

00:00