IMG_1215
IMG_1215

Bezlepkový kynutý knedlík

Od Tereza Rusnakova  ,

Srpen 9, 2015

0.0
  • Příprava: 20 min.
  • Vaření: 25 min.
  • 20 min.

    25 min.

    45 min.

Ingredience

1/2 kostky droždí

150 ml vody

1 čajový lžička cukru

1 ks vejce

350 g bezlepkové mouky

1 čajová lžička soli

1/2 čajové lžičky sody

Postup přípravy

Nejprve smícháme 150ml vlažné vody, cukr a přidáme droždí.

Počkáme až nám směs nabude.

Mezitím si smícháme 320g bezlepkové mouky, 1/2 lžičky sody, lžičku soli.

Do takto připravené směsy přidáme kvásek a vejce.

Vše pořádně promícháme tak, aby nám zůstalo hladké tužší těsto.

Z připraveného těsta vypracujeme tvar knedlíky a necháme 15 minut kynout.

Knedlík dáme vařit na 25 minut na páru.

00:00