11188375_957794877585967_7291362111454051057_n
11188375_957794877585967_7291362111454051057_n

Bezlepkový Makovec

Od Lucie Obrdlikova  

Květen 30, 2015

0.0

Ingredience

2 hrnky Mantlera (nebo Jizerky)

1 vanilkový puding

1 prášek do pečiva

1 hrnek mletého máku

1 hnrnek mléka

1 hrnek pískového cukru

1/8 rozpuštěného másla (nebo 1/2 hrnku oleje)

2 vejce

špetka soli

1 lžička mleté skořice

200 g moučkového cukru

2 lžíce citronové štávy

2 lžíce vařící vody

Postup přípravy

Sypké suroviny včetně máku smícháme.

Ušleháme bílky se špetkou soli.

Do sypké směsy dáme žloutky,mléko a olej (či máslo) a nakonec přidáme sníh z bílků.

Pečeme na 175 stupnu asi 35-40 min.

CITRONOVÁ POLEVA: Moučkový cukr s citonovou štávou a vařící vodou třeme až poleva zbělá.

00:00