Dukátové buchtičky s krémem

Od Tereza Rusnakova  , , ,

Duben 27, 2015

0.0
  • Příprava: 1 hod.
  • Vaření: 20 min.
  • 1 hod.

    20 min.

    1 hod. 20 min.

Ingredience

Těsto

300g bezlepkové mouky

250g mletého cukru

150ml vlažného mléka

kostku droždí

6 lžic oleje

1 vejce

špetka soli

Krém

1 vanilkový puding

rumové aroma

mléko

lžíce mletého cukru

Postup přípravy

Do hrnce si dáme mléko a necháme ho zahřát.

Do vlažného mléka přidáme 250g mletého cukru, kostku droždí a necháme zreagovat (napěnit).

Do mísy si připravíme bezlepkovou mouku, vejce, olej, špetku soli a vlijeme kvásek.

Ze směsy vymícháme hladké těsto a dáme kynout.

Necháme 30 minut a znovu promícháme.

Takto připravené, vykynuté těsto si dáme na vál posypaný moukou a tvoříme kuličky.

Kuličky z těsta přeneseme na plech a skládáme vedle sebe.

Před pečením potřeme olej, aby se neslepili a zezlátli.

Pečeme v předem rozehříté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.

Krém:

Uvaříme klasicky puding, ale nenecháme ho tolik zhoustnout a necháme jej řídší, přidáme k dochucení trošku rumu nebo rumového aroma.

00:00