
Dukátové buchtičky s krémem
Od Tereza Rusnakova Cukroví, Dezerty, Pečivo, Sladké pečivo
Duben 27, 2015
- Příprava: 1 hod.
- Vaření: 20 min.
-
1 hod.
20 min.
1 hod. 20 min.
Postup přípravy
Do hrnce si dáme mléko a necháme ho zahřát.
Do vlažného mléka přidáme 250g mletého cukru, kostku droždí a necháme zreagovat (napěnit).
Do mísy si připravíme bezlepkovou mouku, vejce, olej, špetku soli a vlijeme kvásek.
Ze směsy vymícháme hladké těsto a dáme kynout.
Necháme 30 minut a znovu promícháme.
Takto připravené, vykynuté těsto si dáme na vál posypaný moukou a tvoříme kuličky.
Kuličky z těsta přeneseme na plech a skládáme vedle sebe.
Před pečením potřeme olej, aby se neslepili a zezlátli.
Pečeme v předem rozehříté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.
Krém:
Uvaříme klasicky puding, ale nenecháme ho tolik zhoustnout a necháme jej řídší, přidáme k dochucení trošku rumu nebo rumového aroma.