BLR-PEC-SLN-01-F01
BLR-PEC-SLN-01-F01

Francouzské bezlepkové bagetky

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  ,

Březen 30, 2015

0.0 0
  • Příprava: 15 min.
  • Vaření: 40 min.
  • 15 min.

    40 min.

    55 min.

Ingredience

2 hrnky rýžové mouky

1 hrnek tapiokové mouky

3 lžičky xantanové gumy

1 a 1/2 lžičky soli

2 lžičky cukru

1 a 1/2 hrnku vlažné vody

2 lžíce másla

2 lžíce droždí

3 vejce

1 lžička vinného octa

Postup přípravy

V mísící míse zamíchejte mouky, xantanovou gumu, a sůl.

V malé misce rozmíchejte cukr a droždí ve vlažné vodě.

Posečkejte dokudˇnezačne droždí působit a přimíchejte do směsi v mísící míse.

Přidejte máslo, vaječné bílky, vinný ocet a pořádně alespoň 3 minuty míchejte.

Z hotového těsta vytvořte válce o průměru asi 5 cm a délce asi 10 cm (rozměry ale záleží na vás, jak se vám to víc líbí).

Překryjte nachystané válečky utěrkou a nechjte je 20 - 25 minut nakynout.

Předehřejte troubu na 200°C a bagetky upečte dozlatova.

00:00

1 Hodnocení

M.Smrčková

Prosinec 31, 2016

Dobrý den,
fotka pěkná, ale v surovinách píšete 3 vejce a pak v postupu máte jen vaječné bílky.
Můžete to prosím upřesnit.
Děkuji
M. Smrčková

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.