01df526e31209c2356d985668fe18bd11c01f2011c
01df526e31209c2356d985668fe18bd11c01f2011c

Hrnková bublanina

Od Filip Sevcik  

Říjen 29, 2015

0.0
  • Příprava: 10 min.
  • Vaření: 30 min.
  • 10 min.

    30 min.

    40 min.

Ingredience

2 hrnky bezlepkové mouky (hrnek cca 250ml)

1 ks prášku do pečiva (použil jsem s vinnym kamenem)

1 ks vanilkovy cukr

1 hrnek moučkového cukru

1 hrnek mléka

1/2 hrnku oleje

2 ks vajec

Ovoce

Postup přípravy

Mouku si nasypeme do misky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej. Vše důkladně promícháme.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně...

Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

Chvilku jsem ji pekl jen z vrchu aby se pěkně zbarvila.

Poté vyndáme a podáváme.

Bublaninu jsem pekl poprvé a z bezlepkové mouky též, tak bych rěkl že to zvládne každý :)

00:00