Míša řezy

Od Tereza Rusnakova  , ,

Květen 6, 2015

0.0
  • Příprava: 40 min.
  • Vaření: 20 min.
  • 40 min.

    20 min.

    1 hod.

Ingredience

Těsto

6ks vejce

6 lžíc cukru

2 lžíce oleje

6 lžic bezlepkové mouky

1prášek do pečiva

3 lžíce kakaa

Krém

250g másla

500g tvarohu

150g cukr moučka

2 lžíce rumu

Poleva

120g čokolády na vaření

100g másla

2 lžíce mléka

Postup přípravy

Těsto

Oddělíme si žloutky od bílků a žloutky dáme do mísy kde je utřeme s cukrem.

Přidáme olej, kakao, mouku a prášek do pečiva.

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh který postupně vmícháme do těsta.

Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečícím papírem) a rozetřeme jej.

Pečeme v předem nahřáté troubě na 180 stupňů.

Upečený plát pak necháme vychladnout.

Krém

Tvaroh vyšleháme s cukrem, máslem a s troškou rumu do hladké hmoty.

Poté nanášíme na vychladlý korpus.

Poleva:

Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, přidáme nalámanou čokoládu a smícháme.

Vznikne mám hladká hmota, do které za stálého míchání přidáváme mléko.

Polevou potřeme povrch buchty a necháme schládnout.

00:00