BLR-SAL-02-F1
BLR-SAL-02-F1

Vařený chřest s parmesánem

10542708_10202268712943839_405695924423348411_oOd PetrMichalek  

Březen 26, 2015

0.0
  • Příprava: 5 min.
  • Vaření: 10 min.
  • 5 min.

    10 min.

    15 min.

Ingredience

500g chřestu

2 lžíce oxtra panenského olivového oleje

2 lžíce nastrouhaného parmezánu

1 lžička citronové šťávy

sůl

čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Očistěte si chřest, odstrantě všechny tuhé spodní části atd.. Nakrájejte si jej na 3 - 6 cm dlouhé kousky.

Do kastrolu si nalijte vodu a přiveďte ji k varu.

Nasypte do ní chřest a stáhněte plamen aby voda jen probublávala. Povařte chřest přesně dvě minuty. Slijte horkou vodu.

Zatímco je chřest stále horký, přesypte jej do mísy, polijte olivovým olejem, citronovou šťávou, posypte parmesánem a jemně zamíchejte.

Osolte a opepřete dle vaší chuti. Servírujte horké nebo při pokojové teplotě.

00:00

0 Hodnocení

Všechna pole jsou vyžadována k přidání receptu.