Ingredience:
320 g bezlepkového rýžovo-kukuřičného kuskusu Bia
150 g hořké čokolády
100 g bezlepkových sušenek
300 ml mléka
4 vejce
150 g třtinového cukru
50 g mandlí
50 g pistácií
1 neošetřená citronová kůra
skořice podle chuti
Postup:
- Mléko společně s hnědým cukrem a citronovou kůrou přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a do mléka nasypte kuskus. Nechejte asi 5 minut odležet, poté načechrejte vidličkou.
- Jakmile kuskus vychladne, přidejte rozpuštěné máslo a žloutky, bílky si nechte stranou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přidejte ušlehaný sníh z bílků a lžíci skořice. Dobře promíchejte a přidejte do kuskusu.
- Sušenky rozdrťte mixérem, nasypte na dno pekáče a zasypte čokoládovým kuskusem. Pečte v troubě 40 minut na 170°. Po vychladnutí ozdobíme mandlemi a pistáciemi.