Bezlepkový čokoládový dort s kuskusem

Ingredience:

320 g bezlepkového rýžovo-kukuřičného kuskusu Bia

150 g hořké čokolády

100 g bezlepkových sušenek

300 ml mléka

4 vejce

150 g třtinového cukru

50 g mandlí

50 g pistácií

1 neošetřená citronová kůra

skořice podle chuti

 

Postup:

  1. Mléko společně s hnědým cukrem a citronovou kůrou přiveďte k varu. Stáhněte z plotny a do mléka nasypte kuskus. Nechejte asi 5 minut odležet, poté načechrejte vidličkou.
  2. Jakmile kuskus vychladne, přidejte rozpuštěné máslo a žloutky, bílky si nechte stranou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přidejte ušlehaný sníh z bílků a lžíci skořice. Dobře promíchejte a přidejte do kuskusu.
  3. Sušenky rozdrťte mixérem, nasypte na dno pekáče a zasypte čokoládovým kuskusem. Pečte v troubě 40 minut na 170°. Po vychladnutí ozdobíme mandlemi a pistáciemi.

 

Zpět do obchodu