Glutiniente Sedanini s cuketou, špekem a parmazánem jsou ideálním pokrmem, když je čas vzácným zbožím, ale vy se nechcete vzdát chutného a sytého pokrmu. Tento recept kombinuje v mimořádné rovnováze vysoce kvalitní suroviny a v několika rychlých a snadných krocích vám umožní připravit lahodnou večeři nebo oběd, který si vás získá svou jednoduchostí. Na tento recept můžete využít jiné druhy těstovin jako např. Maccheroni rigati interni nebo Penne rigate interne.
Příprava |
Vaření |
Celková doba |
10 min |
20 min |
30 min |
Suroviny (4 porce):
- 400 g Sedanini Glutiniente
- 200 g špeků nakrájených na proužky
- 50 g parmazánu
- 2 velké cukety
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína (suché)
- Extra panenský olivový olej
- podle chuti sůl a černý pepř
Postup :
Začněte očištěním a omytím cuket. Poté je nakrájejte na kolečka. Současně dejte vařit vodu na těstoviny.
Na pánev nalijte větší množství oleje, přidejte česnek a osmažte ho dozlatova. V tomto okamžiku přidejte cukety, podle chuti je osolte a opepřete a nechte je změknout. Po 2-3 minutách restování cukety můžete přidat nakrájený špek a opéct do křupava. Poté podlijte bílím vínem.
Po uvaření těstoviny slijte a přidejte rovnou do pánve s cuketou a špekem. Nechte je asi 2 minuty povařit, přidejte Parmigiano Reggiano a promíchejte, v případě potřeby přidejte trochu vody z uvařených těstovin.
DOBROU CHUŤ !
Podávejte horké a vychutnejte si jedinečnou a bezlepkovou chuťovou explozi!