Špagetové kari se zeleninou a mozzarellou je chutný a pikantní pokrm, ideální pro zdravý a výživný oběd nebo vyváženou večeři vytvořený italskou foodblogerkou Julií Morat.
Tajná přísada v tomto receptu? Bauer BIO ZELENINOVÝ BUJÓN S KARI, který kombinuje nejlepší BIO zeleninu s chutným kořeněným tónem organicky pěstovaného kari.
Příprava |
Vaření |
Celková doba |
30 min |
20 min |
50 min |
Ingredience pro 4 osoby
Na těstoviny
- 400 g špaget bez lepku Massimo Zero
- 2 kostky bio zeleninového bujónu s kari
- sůl podle chuti
Na dochucení
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 kostka bio zeleninového bujónu s kari
- 200 ml čerstvé smetany
- 200 g mozzarelly
Postup:
Do vařící vody přidejte 2 kostky bujónu s kari a špetku soli. Přidejte špagety a povařte je.
2 minuty před časem uvedeným na obalu je sceďte.
Mezitím si připravte omáčku. Cibuli a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Zeleninu omyjte a nakrájejte na malé kostičky každou zvlášť. Na pánvi zahřejte rostlinný olej, přidejte cibuli a česnek. Za občasného míchání smažte pár minut. Přidejte mrkev a opékejte další 3–4 minuty, poté přidejte papriku a po pár minutách cuketu. Ještě pár minut opékejte. Poté vlijte čerstvou smetanu a vhoďte 1 kostku bujónu s kari. Přiklopte poklicí a 3–4 minuty vařte.
Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Scezené špagety vložte do pánve se zeleninovou omáčkou a vše dobře promíchejte. Na vidličku srolujte trochu špaget s omáčkou a vložte do zapékací mísy. Takto postupujte dokud nebudete mít všechny špagety přenesené v zapékací míse. Pak na ně rozetřete zbylou zeleninovou omáčku a na kostičky nakrájenou mozzarellou.
Zapékejte v horkovzdušné troubě na 190° asi 5 minut, nebo dokud se mozzarella nerozteče. Vyjměte z trouby a ihned podávejte.
DOBROU CHUŤ !