Gnocchi, noky, gnocchetti jsou skvělou volbou, pokud nemáte moc času na vaření. Přinášíme vám jeden z nejrychlejších receptů, kterým zasytíte a potěšíte celou rodinu. Recept je původně bez masa, ale není žádný problém přidat dokřupava opečenou slaninu nebo na kostičky nakrájené grilované kuřecí prso.
Příprava |
Vaření |
Celková doba |
10 min |
10 min |
20 min |
Suroviny (4 porce):
- 1 x Gnocchi nebo Gnocchetti Massimo Zero (balení 2x200 g)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 30 g másla
- 400 g žampionů nebo jiných hub
- 2 stroužky česneku
- 250 g smetany ke šlehání
- muškátový oříše
- 100 g baby špenátu
- 100 g sýru s modrou plísní (gorgonzola)
- 50 g parmazánu
Postup :
Noky uvařte dle návodu, sceďte a dejte stranou. Mezitím rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte houby a opékejte na mírném ohni cca. 5 minut, aby změkly. Přibližně po 3 minutách přidejte nasekaný nebo rozdrcený česnek.
Zesilte oheň, přidejte smetanu a muškátový oříšek, přiveďte směs k mírnému varu. Přisypte špenát a max. minutu vařte, aby špenát zavadl.
Do směsy přidejte noky, sýr s modrou plísní a polovinu parmazánu. Míchejte cca. 4 minuty, aby se parmazán rozpustil.
Podle chuti dosolte, opepřete. Podávejte posypané parmazánem.
DOBROU CHUŤ !