Příprava:
30 minut
Ingredience pro 3 osoby:
- 250 g polenty
- 500 ml vody (na vývar)
- 1 kostka bio zeleninového bujónu s kurkumou
- 200 g mraženého špenátu
- 100 g vařené šunky
- 200 g kozího sýra
- sůl podle chuti
- 1 stroužek česneku
- olej podle chuti
Postup:
Nejprve si připravíme polentu. Do pánve nalejte vodu a přiveďte k varu. Přidejte kostku bujónu s kurkumou a po rozpuštění vsypte polentu. Míchejte 5 minut. Uvařenou polentu dobře rozprostřeme na plochu a nechte vychladnout. Na pánvi orestujte česnek na kapce extra panenského olivového oleje; jakmile se obarví, přidejte špenát, osolte a 10 minut povařte. Nechte vychladnout. Polentu nakrájejte na trojúhelníčky na chlebíčky, které ve vrstvách naplňte špenátem, vařenou šunkou a kozím sýrem.
Dobrou chuť!