Polentový sendvič se špenátem a kozím sýrem

Příprava:

30 minut

Ingredience pro 3 osoby:

  • 250 g polenty
  • 500 ml vody (na vývar)
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu s kurkumou
  • 200 g mraženého špenátu
  • 100 g vařené šunky
  • 200 g kozího sýra
  • sůl podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • olej podle chuti

Postup:

Nejprve si připravíme polentu. Do pánve nalejte vodu a přiveďte k varu. Přidejte kostku bujónu s kurkumou a po rozpuštění vsypte polentu. Míchejte 5 minut. Uvařenou polentu dobře rozprostřeme na plochu a nechte vychladnout. Na pánvi orestujte česnek na kapce extra panenského olivového oleje; jakmile se obarví, přidejte špenát, osolte a 10 minut povařte. Nechte vychladnout. Polentu nakrájejte na trojúhelníčky na chlebíčky, které ve vrstvách naplňte špenátem, vařenou šunkou a kozím sýrem.

Dobrou chuť!

 

BUJÓN S KURKUMOU - kostky 60g - 3.jpg

Zpět do obchodu