Příprava |
Vaření |
Celková doba |
20 min |
10 min |
30 min |
Ingredience pro 4 osoby
- 600 gr krevetích ocásků
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 cuketa
- 1 malá pálivá paprika
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 80 ml bílého vína
- 200 ml kokosového mléka
- 1 kostka vývaru z kurkumy Bauer BIO
Na ozdobení
- Nasekaná petrželová nať
Postup:
Krevety omyjte, vyloupejte a ponechte poslední část ocasu. Dejte stranou, aby se krevety osušily.
Nakrájejte šalotku, oloupejte a nasekejte česnek a odstraňte semínka z pálivé papriky.Cuketu omyjte a ořízněte. Rozkrojte ji podélně na polovinu a poté na plátky. Rozpalte pánev a na středně nízkém plameni 2-3 minuty osmahněte šalotku na olivovém oleji. Přidejte česnek a feferonku a společně smažte další minutu. Přidejte na plátky nakrájenou cuketu a pár minut ji spolu se šalotkou orestujte. Přidejte bílé víno a povařte do zredukování. Přilijte kokosové mléko a přidejte rozdrobenou kostku bujónu Bauer BIO s kurkumou. Promíchejte, aby se kostka rozpustila, poté přidejte krevetové ocásky. Přikryjte pokličkou a vařte asi 4-5 minut, dokud nejsou krevetové ocásky uvařené.
Podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.
Doporučení: Krevety s kurkumou a kokosem jsou vynikající, když se podávají s vařenou rýží.
DOBROU CHUŤ !