Těstoviny s liškami a šafránem

 

Příprava  Vaření Celková doba

15 min         

15 min

15 min

 

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:

 

350 g lasagní nebo těstovin tagliatelle

350 g hub lišek (případně jiných hub)

120 g špeku nebo slaniny, nakrájené na tenké plátky

1/2 cibule

1 stroužek česneku

1 kostka zeleninového bujónu se šafránem

petržel podle chuti

500 ml vody

extra panenský olivový olej

sůl podle chuti

BAUER/Lisky-houby-pasta_1.png 

 

 

POSTUP:

  1. Nejprve si připravte šafránový vývar – jednu kostku zeleninového bujónu s šafránem rozpusťte v půl litru vody a krátce povařte.
  2. Lišky očistěte od případných nečistot pomocí kartáčku nebo mírně navlhčeného hadříku. Odstraňte koncové části stonků a lišky nakrájejte na malé kousky.
  3. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Na pánev dejte kapku oleje, přidejte nakrájenou cibuli a polovinu slaniny. Smažte 2–3 minuty.
  4. Do pánve přilejte půl naběračky šafránového vývaru, pokračujte ve vaření 2 minuty a poté přidejte nakrájené lišky.
  5. Dolejte vydatnou naběračku šafránového vývaru a lišky vařte na prudkém ohni 15 minut. Průběžně míchejte a případně dolejte další vývar.
  6. Vypněte sporák a odstavte.
  7. Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě a přidejte také zbytek šafránového vývaru (sklenici vývaru si nechte stranou). Když jsou těstoviny al dente, slijte je.
  8. Do pánve v liškami přidejte zbývající slaninu a posypte petrželkou. Vařte asi 2–3 minuty, poté přidejte uvařené těstoviny.

Pár minut je v pánvi přehazujte. Pokud se vám těstoviny s liškami zdají příliš suché, dle potřeby přilejte další šafránový vývar, který jste si odložili stranou. Pokrm podávejte ještě horký.

 

Dobrou chuť!

https://www.vsebezlepku.cz/user/documents/upload/BAUER/fancy_Italian_tagliatelle_with_and_saffron_and_chant_bezlepku-1.png

Zpět do obchodu