Recepty - těstoviny

Bezlepkové těstoviny s houbami a pancettou

Ingredience (4 porce): 400 g bezlepkových těstovin (např. Glutiniente Pasta Mista) 300 g směsi lesních hub (hříbky, lišky, žampiony) 150 g pancetty (nebo slaniny), nakrájené na kostičky 1 velká cibule, nadrobno 3 stroužky česneku, jemně nasekané 200 ml smetany na vaření (ideálně 30 %) 100 ml bílého vína (volitelné) 3 lžíce oleje 1,5 lžičky čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného) Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti Parmazán nebo pecorino na posypání (cca 50 g) Postup: Připr...

Bezlepkové těstoviny s dýňovou omáčkou

Ingredience (4 porce): 300 g těstovin (např. Massimo Zero Penne Rigate) 400 g dýně (ideálně Hokkaido nebo máslová dýně) 2 lžíce olivového oleje 1 malá cibule 2 stroužky česneku 100 ml smetany na vaření (může být i rostlinná) ¼ kostky zeleninového bujónu Bauer 50 g parmazánu (strouhaný) Špetka muškátového oříšku Sůl a pepř podle chuti Čerstvé bylinky (např. petržel nebo tymián) Orestovaná dýňová semínka na ozdobu Postup: Dýni očistěte, oloupejte (pokud používáte Hokkaido, lou...

Bezlepkové kari špagety se zeleninou a mozzarellou

Špagetové kari se zeleninou a mozzarellou je chutný a pikantní pokrm, ideální pro zdravý a výživný oběd nebo vyváženou večeři vytvořený italskou foodblogerkou Julií Morat. Tajná přísada v tomto receptu? Bauer BIO ZELENINOVÝ BUJÓN S KARI, který kombinuje nejlepší BIO zeleninu s chutným kořeněným tónem organicky pěstovaného kari.    Příprava  Vaření Celková doba  30 min           20 min 50 min ...

Sedanini Glutiniente s cuketou, slaninou a parmazánem

Glutiniente Sedanini s cuketou, špekem a parmazánem jsou ideálním pokrmem, když je čas vzácným zbožím, ale vy se nechcete vzdát chutného a sytého pokrmu. Tento recept kombinuje v mimořádné rovnováze vysoce kvalitní suroviny a v několika rychlých a snadných krocích  vám umožní připravit lahodnou večeři nebo oběd, který si vás získá svou jednoduchostí. Na tento recept můžete využít jiné druhy těstovin jako např. Maccheroni rigati interni nebo Penne rigate interne.   Přípra...

Paccheri Glutiniente s cuketami, krevetami a citronovou kůrou

Paccheri s cuketou a krevetami je typickým italským pokrmem s mořskými plody. Skvělý nápad, který můžete nabídnout svým hostům k večeři nebo si na něm pochutnat v neformálnějších situacích. Rychlá a snadná příprava překvapí svou živou chutí i ty nejnáročnější. Panuje mylné přesvědčení, že příprava těstovinového pokrmu na bázi ryb a navíc bez lepku nesplňuje naše očekávání, ale není tomu tak. Těstoviny glutiniente s cuketou a krevetami jsou toho jasným důkazem.   Příprava  &nb...

Calamarata Glutiniente s mrkvovým pestem a hrudkami tuňáka

Calamarata je další z tradičních tvarů italských těstovin, tentokrát tradičně používaných především v Kampánii. Za svůj název vděčí podobnosti s kroužky chobotnice, s nimiž se často podává. Tentokrát jsme pro vás ale připravili recept s tuňákem, který velmi vynikne v (možná pro někoho překvapivé) kombinaci s mrkví. Stojí to ale za vyzkoušení. Jídlo je nejen velmi chutné, ale taky zdravé.   Příprava     Vaření Celková doba  15 min   ...

Zpět do obchodu