Calamarata Glutiniente s mrkvovým pestem a hrudkami tuňáka

Calamarata je další z tradičních tvarů italských těstovin, tentokrát tradičně používaných především v Kampánii. Za svůj název vděčí podobnosti s kroužky chobotnice, s nimiž se často podává. Tentokrát jsme pro vás ale připravili recept s tuňákem, který velmi vynikne v (možná pro někoho překvapivé) kombinaci s mrkví. Stojí to ale za vyzkoušení. Jídlo je nejen velmi chutné, ale taky zdravé.

 

Příprava    

Vaření

Celková doba

 15 min         

 15 min

30 min

  

Suroviny (2-3 porce):

  • 250 g Calamarata Glutiniente
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1 šalotka, nakrájená na tenké plátky
  • 150 g tuňáka v oleji, okapaného a rozdrobeného
  • Čerstvá petržel, jemně nasekaná
  • Sůl a pepř podle chuti

 

 Postup :

Přiveďte k varu velké množství osolené vody, ve které se bude vařit Calamarata. Těstoviny musí být vždy al dente, aby pokrm mohl vyniknout.

Mezitím na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje a přidejte na plátky nakrájené šalotky. Na středním plameni nechte zavadnout, přidejte na plátky nakrájenou mrkev a vařte 8-10 minut, dokud nezměkne.

Calamarata Glutiniente al dente slijte a část vody z vaření si nechte.

Přidejte těstoviny do pánve s mrkví a šalotkou. Přidejte na kusy nadrobeného tuňáka a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

V případě potřeby přidejte ještě trochu vody z vaření těstovin, aby byla omáčka krémovější. Podle chuti osolte a opepřete.

Calamarata s mrkvovým pestem a hrudkami tuňáka dejte na servírovací talíře a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.

 

Podávejte horké a vychutnejte si jedinečnou a bezlepkovou chuťovou explozi!

 

 

 

Zpět do obchodu