Bezlepkové kari špagety se zeleninou a mozzarellou

Špagetové kari se zeleninou a mozzarellou je chutný a pikantní pokrm, ideální pro zdravý a výživný oběd nebo vyváženou večeři vytvořený italskou foodblogerkou Julií Morat.

Tajná přísada v tomto receptu? Bauer BIO ZELENINOVÝ BUJÓN S KARI, který kombinuje nejlepší BIO zeleninu s chutným kořeněným tónem organicky pěstovaného kari. 

 

Příprava 

Vaření

Celková doba

 30 min         

 20 min

50 min

 

Ingredience pro 4 osoby

Na těstoviny 

Na dochucení

Postup:

Do vařící vody přidejte 2 kostky bujónu s kari a špetku soli. Přidejte špagety a povařte je.
2 minuty před časem uvedeným na obalu je sceďte. 
Mezitím si připravte omáčku. Cibuli a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Zeleninu omyjte a nakrájejte na malé kostičky každou zvlášť. Na pánvi zahřejte rostlinný olej, přidejte cibuli a česnek. Za občasného míchání smažte pár minut. Přidejte mrkev a opékejte další 3–4 minuty, poté přidejte papriku a po pár minutách cuketu. Ještě pár minut opékejte. Poté vlijte čerstvou smetanu a vhoďte 1 kostku bujónu s kari. Přiklopte poklicí a 3–4 minuty vařte. 
Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Scezené špagety vložte do pánve se zeleninovou omáčkou a vše dobře promíchejte. Na vidličku srolujte trochu špaget s omáčkou a vložte do zapékací mísy. Takto postupujte dokud nebudete mít všechny špagety přenesené v zapékací míse. Pak na ně rozetřete zbylou zeleninovou omáčku a na kostičky nakrájenou mozzarellou. 
Zapékejte v horkovzdušné troubě na 190° asi 5 minut, nebo dokud se mozzarella nerozteče. Vyjměte z trouby a ihned podávejte.

DOBROU CHUŤ !

BAUER/Bezlepkove-spagety-se-zeleninou-mozzarellou-a-kari-bujonem-Bauer.jpg

Zpět do obchodu