Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

Gnocchi, noky, gnocchetti jsou skvělou volbou, pokud nemáte moc času na vaření.  Přinášíme vám jeden z nejrychlejších receptů, kterým zasytíte a potěšíte celou rodinu. Recept je původně bez masa, ale není žádný problém přidat dokřupava opečenou slaninu nebo na kostičky nakrájené grilované kuřecí prso. 

 

Příprava 

Vaření

Celková doba

 10 min         

 10 min

20 min

 

Suroviny (4 porce):

  • 1 x Gnocchi nebo Gnocchetti Massimo Zero (balení 2x200 g)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 30 g másla
  • 400 g žampionů nebo jiných hub
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g smetany ke šlehání
  • muškátový oříše
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g sýru s modrou plísní (gorgonzola)
  • 50 g parmazánu
 

Postup :

Noky uvařte dle návodu, sceďte a dejte stranou. Mezitím rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte houby a opékejte na mírném ohni cca. 5 minut, aby změkly. Přibližně po 3 minutách přidejte nasekaný nebo rozdrcený česnek.

Zesilte oheň, přidejte smetanu a muškátový oříšek, přiveďte směs k mírnému varu. Přisypte špenát a max. minutu vařte, aby špenát zavadl.

Do směsy přidejte noky, sýr s modrou plísní a polovinu parmazánu. Míchejte cca. 4 minuty, aby se parmazán rozpustil.

Podle chuti dosolte, opepřete. Podávejte posypané parmazánem.

 

DOBROU CHUŤ !

Zpět do obchodu