Polévka Minestrone s těstovinami Ditalini

Tradiční italská polévka Minestrone je hustá rajčatová polévka. Je plná klasické zeleniny, jako je mrkev, celer, cibule a fazole, ale může vlastně obsahovat jakoukoli zeleninu, která má právě sezónu nebo ji prostě máte po ruce.

Do této klasické italské polévky minestrone se také často přidávají těstoviny. Ideální jsou drobné těstoviny – Ditalini nebo TubettiDrobné těstoviny jsou vhodné hlavně proto, že nenasáknou tolik vývaru a polévka si uchová svojí konzistenci.

 

Příprava 

Vaření

Celková doba

 15 min         

 20 min

35 min

 

Suroviny (4 porce):

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

1 velká cibule nakrájená na drobno

2 větší mrkve nakrájené na kostičky

1/4 většího celeru nakrájeného na kostičky

1 cuketa nakrájená na plátky

3 stroužky česneku – utřít, protlačit

1 lžíce rajčatového protlaku

1 plechovka bílých ledvinových fazolí, scezená a propláchnutá (můžeme zpestřit i červenými, případně zelenými fazolkami)

1 plechovka nakrájených rajčat

1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu (nebo sušeného)

1 stonek čerstvého rozmarýnu (nebo sušeného) – po uvaření vytáhneme

1 bobkový list – po uvaření vytáhneme

1/2 lžíce čerstvé nasekané petrželky

4 šálky hovězího vývaru

2 polévkové lžíce worcestrové omáčky

1 lžička balzamikového octa

1 šálek těstovin Glutiniente Ditalini (případně Glutiniente Tubetti)

sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti 

Na první pohled se může zdát, že je tu spousta ingrediencí, ale ujišťuji vás, že tento jednoduchý recept na minestrone je hotový během chvilky. A je to večeře z jednoho hrnce, kterou si zamiluje celá rodina!

 

Postup :

Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a máslo na středním plameni.

Přidejte cibuli, mrkev, celer a cuketu. Smažte do změknutí, asi 4-5 minut.

Vmíchejte česnek a vařte další 1 minutu.

Vmíchejte rajčatový protlak a vařte ještě 1 minutu.

Přidejte fazolky. Promíchejte a vařte 3-4 minuty.

Vmíchejte rajčata, tymián, rozmarýn, bobkový list, petrželku a vývar. Směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum.

Přidejte worcestrovou omáčku a balzamikový ocet. Promíchejte, aby se směs spojila.

Vmíchejte těstoviny.

Vařte 8-10 minut.

Podle chuti osolte a opepřete.

 

DOBROU CHUŤ !

 

 

Zpět do obchodu