Paccheri Glutiniente s cuketami, krevetami a citronovou kůrou

Paccheri s cuketou a krevetami je typickým italským pokrmem s mořskými plody. Skvělý nápad, který můžete nabídnout svým hostům k večeři nebo si na něm pochutnat v neformálnějších situacích. Rychlá a snadná příprava překvapí svou živou chutí i ty nejnáročnější. Panuje mylné přesvědčení, že příprava těstovinového pokrmu na bázi ryb a navíc bez lepku nesplňuje naše očekávání, ale není tomu tak. Těstoviny glutiniente s cuketou a krevetami jsou toho jasným důkazem.

 

Příprava              

Vaření

Celková doba

 30 min         

 15 min

45 min

 

 Suroviny (4 porce):

  • 400 g Paccheri Glutiniente
  • 500 g krevet
  • 1 stroužek česneku
  • 2 cukety
  • citronová kůra podle chuti 
  • extra panenský olivový olej podle chuti 
  • sůl podle chuti 

 Postup :

 

Nejdříve omyjte krevety pod tekoucí vodou, odstraňte hlavy, vnitřnosti a oloupejte.

Menší část krevet jemně nakrájejte a dejte do mísky. Dochuťte trochou olivového oleje a špetkou soli. Přikryjte fólií a uchovejte v chladničce. (tato část není nutná, ale posune celý pokrm ještě o level výš)

Dejte vařit těstoviny dle návodu v dostatečném množství osolené vody - al dente.

Cuketu nakrájejte najemno a 3-5 minut povařte. Po uvaření cuket přidejte krevety a vařte je ještě maximálně 4-5 minut.

Mezitím rozdrťte česnek a zahřejte ho se 2 lžícemi oleje na nepřilnavé pánvi. Přidejte cuketu a krevety.

Těstoviny slijte  a přidejte je na pánev k cuketám a krevetám a několik minut míchejte.

Na okraj talíře naservírujte krevetový "tatarák" z lednice, který dochutíte nastrouhanou citronovou kůrou, přidejte těstoviny a podávejte.

 

Podávejte horké a vychutnejte si jedinečnou a bezlepkovou chuťovou explozi!

 

Zpět do obchodu