Recepty

Vítejte v naší nové rubrice "Recepty", kde se budeme snažit minimálně jednou týdně nabídnout inspiraci, tip či praktickou radu pro ty, kteří musí nebo jen chtějí držet bezlepkovou dietu. 

Najdete zde širokou škálu receptů, od snídaní a svačin až po obědy a večeře. Co je bude spojovat, kromě toho, že budou bezlepkové, bude ve většině případů jednoduchost a rychlost přípravy.

Věříme, že bezlepková strava nemusí být omezující, a naším cílem je ukázat, jak může být pestrá a chutná. 

Připojte se k nám a objevte kouzlo bezlepkového vaření. Ať už jste bezlepkový začátečník nebo zkušený kuchař, vaříte pro jen sebe nebo pro celou rodinu, zde najdete inspiraci, která obohatí váš jídelníček a přinese nové chutě do vašeho života.

Bezlepkové kuřecí ragú s houbami

BEZLEPKOVÉ KUŘECÍ RAGÚ S HOUBAMI INGREDIENCE NA 4 PORCE:   500 ml bezlepkového kuřecího vývaru Bauer (1 kostka nebo 2 lžičky granulovaného bujónu) 3 kuřecí stehna bez kůže a kostí sůl a pepř podle chuti olivový olej 1/2 středně velké cibule nakrájené na kostičky 2 cherry rajčátka 2 lžíce zakysané smetany 1/2 lžičky granulovaný zeleninový bujón Bauer (pozor obsahuje sůl, proto solit už jen opatrně) 1 bobkový list, 1 snítka rozmarýnu 1/8 lžičky mletého hřebíčku 1/2 hr...

Těstoviny s liškami a šafránem

Příprava  Vaření Celková doba 15 min          15 min 15 min   INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:   350 g lasagní nebo těstovin tagliatelle 350 g hub lišek (případně jiných hub) 120 g špeku nebo slaniny, nakrájené na tenké plátky 1/2 cibule 1 stroužek česneku 1 kostka zeleninového bujónu se šafránem petržel podle chuti 500 ml vody extra panenský olivový olej sůl podle chuti       POSTUP: Nejprve si připrav...

Polentový sendvič se špenátem a kozím sýrem

Příprava:30 minut Ingredience pro 3 osoby: 250 g polenty 500 ml vody (na vývar) 1 kostka bio zeleninového bujónu s kurkumou 200 g mraženého špenátu 100 g vařené šunky 200 g kozího sýra sůl podle chuti 1 stroužek česneku olej podle chuti Postup: Nejprve si připravíme polentu. Do pánve nalejte vodu a přiveďte k varu. Přidejte kostku bujónu s kurkumou a po rozpuštění vsypte polentu. Míchejte 5 minut. Uvařenou polentu dobře rozprostřeme na plochu a nechte v...

Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignon

Příprava  Vaření/Pečení Celková doba  30 min           3,5 h 4 h    Ingredience pro 4 osoby 170 g nakrájené pancetty na kostičky 1 lžíce oleje 1,3 kg hovězího masa nakrájeného na kostky (přední, zadní, kližka, hovězí péro, ořech nebo vrchní či spodní šál) 1 mrkev, 1 cibule 1 lžička soli, ¼ lžičky pepře 30 g rýžové mouky 700 ml červeného vína typu Cabernet 1 lžíce rajčatového protlaku 2 stroužky če...

Krevetí ocásky s kurkumou a kokosovým mlékem

Příprava  Vaření Celková doba  20 min           10 min 30 min   Ingredience pro 4 osoby 600 gr krevetích ocásků 2 šalotky 2 stroužky česneku 1 cuketa 1 malá pálivá paprika 4 lžíce extra panenského olivového oleje 80 ml bílého vína 200 ml kokosového mléka 1 kostka vývaru z kurkumy Bauer BIO Na ozdobení Nasekaná petrželová nať   Postup: Krevety omyjte, vyloupejte a ponechte poslední část ...

Bezlepkové kari špagety se zeleninou a mozzarellou

Špagetové kari se zeleninou a mozzarellou je chutný a pikantní pokrm, ideální pro zdravý a výživný oběd nebo vyváženou večeři vytvořený italskou foodblogerkou Julií Morat. Tajná přísada v tomto receptu? Bauer BIO ZELENINOVÝ BUJÓN S KARI, který kombinuje nejlepší BIO zeleninu s chutným kořeněným tónem organicky pěstovaného kari.    Příprava  Vaření Celková doba  30 min           20 min 50 min ...

Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

Gnocchi, noky, gnocchetti jsou skvělou volbou, pokud nemáte moc času na vaření.  Přinášíme vám jeden z nejrychlejších receptů, kterým zasytíte a potěšíte celou rodinu. Recept je původně bez masa, ale není žádný problém přidat dokřupava opečenou slaninu nebo na kostičky nakrájené grilované kuřecí prso.    Příprava  Vaření Celková doba  10 min           10 min 20 min   Suroviny (4 porce): ...

Polévka Minestrone s těstovinami Ditalini

Tradiční italská polévka Minestrone je hustá rajčatová polévka. Je plná klasické zeleniny, jako je mrkev, celer, cibule a fazole, ale může vlastně obsahovat jakoukoli zeleninu, která má právě sezónu nebo ji prostě máte po ruce. Do této klasické italské polévky minestrone se také často přidávají těstoviny. Ideální jsou drobné těstoviny – Ditalini nebo Tubetti. Drobné těstoviny jsou vhodné hlavně proto, že nenasáknou tolik vývaru a polévka si uchová svojí konzistenci.   Přípra...

Sedanini Glutiniente s cuketou, slaninou a parmazánem

Glutiniente Sedanini s cuketou, špekem a parmazánem jsou ideálním pokrmem, když je čas vzácným zbožím, ale vy se nechcete vzdát chutného a sytého pokrmu. Tento recept kombinuje v mimořádné rovnováze vysoce kvalitní suroviny a v několika rychlých a snadných krocích  vám umožní připravit lahodnou večeři nebo oběd, který si vás získá svou jednoduchostí. Na tento recept můžete využít jiné druhy těstovin jako např. Maccheroni rigati interni nebo Penne rigate interne.   Přípra...

Paccheri Glutiniente s cuketami, krevetami a citronovou kůrou

Paccheri s cuketou a krevetami je typickým italským pokrmem s mořskými plody. Skvělý nápad, který můžete nabídnout svým hostům k večeři nebo si na něm pochutnat v neformálnějších situacích. Rychlá a snadná příprava překvapí svou živou chutí i ty nejnáročnější. Panuje mylné přesvědčení, že příprava těstovinového pokrmu na bázi ryb a navíc bez lepku nesplňuje naše očekávání, ale není tomu tak. Těstoviny glutiniente s cuketou a krevetami jsou toho jasným důkazem.   Příprava  &nb...

Calamarata Glutiniente s mrkvovým pestem a hrudkami tuňáka

Calamarata je další z tradičních tvarů italských těstovin, tentokrát tradičně používaných především v Kampánii. Za svůj název vděčí podobnosti s kroužky chobotnice, s nimiž se často podává. Tentokrát jsme pro vás ale připravili recept s tuňákem, který velmi vynikne v (možná pro někoho překvapivé) kombinaci s mrkví. Stojí to ale za vyzkoušení. Jídlo je nejen velmi chutné, ale taky zdravé.   Příprava     Vaření Celková doba  15 min   ...

Zpět do obchodu