Bezlepkové kuřecí ragú s houbami

BEZLEPKOVÉ KUŘECÍ RAGÚ S HOUBAMI

INGREDIENCE NA 4 PORCE:

 Ragubezlepku

POSTUP:

  1. Do hluboké pánve s nepřilnavým povrchem dejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte kuře, osolte (jen mírně nebo vůbec, později přidáme granulovaný zeleninový bujón, který obsahuje sůl), opepřete a narychlo opečte na vyšší teplotě. Stačí 2-3 minuty z každé strany. V této fázi nemusí být maso propečené.
  2. Kuře přendejte na talíř a posypte ho zeleninovým bujónem (granulovaným). Na pánvi osmažte cibuli. Poté do středu pánve přidejte zakysanou smetanu a nechte minutu bublat, pak vmíchejte do cibule.
  3. Přidejte bílé víno, bobkový list, rozmarýn a hřebíček. Povařte 4-5 minut, aby se množství zredukovalo na polovinu.
  4. Kuře dejte zpět do pánve a přilijte asi 1 šálek kuřecího vývaru. Přikryjte a vařte 15 minut.
  5. Kuře vyjměte z pánve a nakrájejte ho na kousky. Do pánve přidejte houby a asi 3/4 šálku kuřecího vývaru.
  6. Přiveďte k varu a pak přidejte kuře a nakrájená rajčata. Vařte dalších 10-15 minut. Zatímco se ragú dodělává, uvařte vodu na těstoviny. 
  7. Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s ragú. Posypte parmezánem a petrželkou.

 

TIPY:

Bezlepkový kuřecí vývar připravte buď klasicky z bujónové kostky v horké vodě nebo použijte stále oblíbenější granulovaný bujón, který se okamžitě rozpustí i ve studené vodě, má výraznější chuť, a ragú tak bude ještě lahodnější a chutnější. Granulovaný bujón lze přidávat i rovnou do pokrmů během jejich vaření. Navíc i ušetříte, protože z jednoho balení granulovaného bujónu připravíte 7,5 litru (30 porcí) prvotřídního domácího vývaru.

Bujon

Dokonalé chuti ragú docílíte s řemeslně vyráběnými italskými těstoviny Massimo Zero nebo Glutiniente, které jsou nejen bezlepkové, ale i výjimečně chutné.

Zpět do obchodu