Krevetí ocásky s kurkumou a kokosovým mlékem

 

Příprava 

Vaření

Celková doba

 20 min         

 10 min

30 min

 

Ingredience pro 4 osoby

  • 600 gr krevetích ocásků
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cuketa
  • 1 malá pálivá paprika
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 80 ml bílého vína
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 kostka vývaru z kurkumy Bauer BIO

Na ozdobení

  • Nasekaná petrželová nať

 

Postup:

Krevety omyjte, vyloupejte a ponechte poslední část ocasu. Dejte stranou, aby se krevety osušily. 
Nakrájejte šalotku, oloupejte a nasekejte česnek a odstraňte semínka z pálivé papriky.Cuketu omyjte a ořízněte. Rozkrojte ji podélně na polovinu a poté na plátky. Rozpalte pánev a na středně nízkém plameni 2-3 minuty osmahněte šalotku na olivovém oleji. Přidejte česnek a feferonku a společně smažte další minutu. Přidejte na plátky nakrájenou cuketu a pár minut ji spolu se šalotkou orestujte. Přidejte bílé víno a povařte do zredukování. Přilijte kokosové mléko a přidejte rozdrobenou kostku bujónu Bauer BIO s kurkumou. Promíchejte, aby se kostka rozpustila, poté přidejte krevetové ocásky. Přikryjte pokličkou a vařte asi 4-5 minut, dokud nejsou krevetové ocásky uvařené.

Podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

Doporučení: Krevety s kurkumou a kokosem jsou vynikající, když se podávají s vařenou rýží.

DOBROU CHUŤ !

BAUER/BIO-bujon-bezlepku-kurkuma.png

Zpět do obchodu